Boerderijwinkel

In onze boerderijwinkel kun je terecht voor onze eigen producten. Vers vlees, jam, eieren, bloemen en seizoensgroente. Samen met de hulpboeren verzorgen we de dieren, verwerken we de oogst, en maken we de producten klaar voor de verkoop.

De boerderijwinkel is geopend op:

  • Donderdag van 10:00 tot 15:00 uur
  • Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Vlees

Het vlees is afkomstig van onze grasgevoerde Blaarkop koeien. De Groninger Blaarkop is een authentiek ras, die naast vlees van hoge kwaliteit van groot belang zijn voor de biodiversiteit. De koeien lopen in de zomerperiode in de polder waar ze genieten van het gras. Om de zoveel tijd worden de koeien verplaatst naar een volgend stuk land. Hierdoor hebben de koeien steeds weer nieuw gras om te eten en te bemesten, waardoor we de natuurlijke balans behouden en de bodem genoeg tijd geven om te herstellen. In de winter staan de koeien bij ons op stal en gaan ze wanneer het weer het toelaat overdag naar buiten. De kalfjes blijven het jaar door bij hun moeder.

Groente, fruit & jam

In de moestuin op het weitje verbouwen we onze eigen groentes en bloemen die na de oogst worden verkocht in onze winkel. De groenten en fruit worden geteeld zonder het gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Het groente assortiment is seizoensafhankelijk. In de kas telen we onder andere tomaten en komkommers en in de aanliggende fruittuin kunnen we in de zomer volop bessen plukken die later door Margriet tot jam worden verwerkt.

In samenwerking met een Blaricumse imker hebben wij ook een bijenkorf in onze moestuin staan. De bijen zorgen voor bestuiving in de tuin en van de pollen en nectar maken de bijen honing die vervolgens door de imker geperst worden en in onze winkel verkocht wordt.